Voedingen

Voedingsadapter defect of kwijt? Met een vervangende voedingsadapter breng je je apparaat weer helemaal op “stroom”. Wil je je apparaat aansluiten via het stopcontact dan heb je een AC/DC adapter nodig. Voor het voeden van je apparaat in de auto is een DC/DC adapter de oplossing! Maar hoe weet je nu welke voedingsadapter geschikt is voor jouw apparaat? Onderaan de pagina leggen wij het je uit. En kom je er niet uit, dan helpen wij een handje...

Items 1 tot 24 van totaal 34

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Items 1 tot 24 van totaal 34

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Hoe kies ik de juiste voedingsadapter?

Om de juiste voedingsadapter te kiezen heb je de volgende informatie nodig:

1. Ingangsvoltage, in het Engels "INPUT" genoemd, uitgedrukt in Volt (V)
2. Uitgangsvoltage, in het Engels "OUTPUT" of "DC OUTPUT" genoemd, ook uitgedrukt in Volt (V)
3. Uitgaande stroom, dit staat meestal direct achter het uitgangsvoltage vermeld, uitgedrukt in Ampere (A of mAh)

Bovengenoemde gegevens zijn terug te vinden op de oorspronkelijke voedingsadapter. Ben je je originele voedingsadapter kwijt, kijk dan even in de handleiding (als je die nog hebt) of op het product zelf.

Het ingangsvoltage bepaald of je op zoek moet gaan naar een AC/DC adapter (100-240V) of een DC/DC adapter (12/24V). Nu je weet welk type voedingsadapter je zoekt, kun je uitrekenen hoe “sterk” (Watt?) de adapter voor jouw apparaat moet zijn. Dit reken je als volgt uit:

W = V x A (waarbij 1A = 1000mAh)

Voorbeeld:
Ingangsvoltage = 100-240V
Uitgangsvoltage = 19V
Uitgaande stroom is 4.74A

W = 19 x 4.74 = 90.06

Conclusie:
In ons voorbeeld zijn we dus op zoek naar een AC/DC adapter (zie ingangsvoltage) met een maximum vermogen van 90 Watt (afgerond).

Je bent er bijna!

Nu je weet welke "sterkte" de voedingsadapter moet hebben kun je op zoek gaan naar een geschikte adapter. Dit doe je als volgt:

Klik in de linker kolom ("Keuzehulp") bij de filter "Maximum vermogen" op de uitkomst van je eigen berekening (in ons voorbeeld 90W). Staat jouw uitkomst er niet bij, kies dan het eerstvolgende hogere maximum vermogen.

Klik daarna, wederom in de kolom "Keuzehulp", bij de filter "Uitgangsvoltage" op het door jou benodigde uitgangsvoltage (in ons voorbeeld was dit 19V). Als het goed is heb je nu de geschikte voedingsadapter voor jouw toepassing gevonden. Zo niet, kies dan voor een voedingsadapter met het eerstvolgende hogere wattage.


Kom je er niet helemaal uit?

Begrijpelijk, het is ook een heel gepuzzel! Neem dan even contact met ons op, wij adviseren je graag welke voedingsadapter het meest geschikt is voor jouw toepassing. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 of via het contactformulier.