USB opladers

Ben je op zoek naar een USB oplader? Een USB oplader, ook wel een USB charger of kortweg USB lader genoemd, is geschikt voor het opladen en/of voeden van mobiele apparatuur (o.a. smartphone, tablet) via het stopcontact of in de auto. Hoewel het kiezen van de juiste USB oplader niet moeilijk is, zijn er toch een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Onderaan de pagina leggen wij uit hoe je de meest geschikte USB oplader voor jouw toepassing kiest…

Welke USB oplader kopen?

Tegenwoordig zijn er in ieder huishouden wel meerdere USB opladers te vinden. Hoewel een USB oplader universeel (niet-merkgebonden) toepasbaar is zijn er toch een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe of extra USB lader. Niet alle USB opladers zijn gelijk!

1. Ingangsvoltage
Ten eerste is het belangrijk waar je de USB oplader wil gaan gebruiken. Zoek je een USB oplader voor thuis, op kantoor of op reis en wil je je smartphone of tablet opladen via het stopcontact dan heb je een USB oplader nodig met een ingangsvoltage van 100-240 Volt. Voor het opladen en/of voeden van je smartphone, tablet of navigatiesysteem in de auto, boot, camper of op de motor heb je een USB lader met een ingangsvoltage van 12-24 Volt nodig.

Trouwens, al onze USB opladers via het stopcontact hebben een ingangsvoltage van 100-240 Volt waardoor ze, eventueel met behulp van een reisstekker of een reisadapter, wereldwijd te gebruiken zijn.

2. Aantal USB-poorten
Vervolgens heb je de keuze uit een USB oplader met een enkele USB poort of met meerdere USB poorten. Wil je meerdere apparaten tegelijkertijd opladen en/of voeden dan is een USB oplader met twee of meer USB poorten erg handig.

Tip: ook altijd je USB oplader kwijt? Onderstaande 6-poorts USB oplader is uitermate geschikt voor het op één centrale plek in huis opladen van al je apparaten:

6-Poorts USB oplader

3. Stroomsterkte
Tot slot, het belangrijkste waar je bij de aanschaf van een USB oplader op moet letten is de stroomsterkte, uitgedrukt in Ampère (A of mA). De stroomsterkte, oftewel de uitgaande stroom, is bepalend voor de duur van de oplaadtijd, hoe hoger de stroomsterkte hoe korter de oplaadtijd. Voor de huidige generatie smartphones en tablets is een USB oplader met een stroomsterkte van respectievelijk 1A en 2.1A voldoende. Voor de allernieuwste tablets is zelfs een stroomsterkte van 2.4A wenselijk.

Nogmaals, hoe hoger de stroomsterkte hoe sneller je apparaat weer is opgeladen. Laad je je smartphone, die eigenlijk al genoeg heeft aan een USB oplader met een stroomsterkte van 1A, op met een lader met een stroomsterkte van 2.4A dan zal je telefoon dus ook veel sneller weer volledig zijn opgeladen.


Extra informatie USB laders

Heb je na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen of twijfel je toch nog welke USB oplader je nu moet kiezen? Neem gerust even contact met ons op, wij helpen je graag!