Powerbanks

Een powerbank is een draagbare oplader waarmee je b.v. je smartphone, tablet of mp3-speler waar dan ook van stroom voorziet. Een powerbank is erg handig op momenten dat er even geen stopcontact in de buurt is zoals in de trein, op een festival of als je op reis gaat. Bij het kiezen van de juiste powerbank zijn met name de capaciteit (mAh) en de stroomsterkte (A) van belang. Bestel je powerbank snel en voordelig bij Kabelwinkelonline. Vandaag besteld, morgen in huis!

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina

Hoe kies je de juiste powerbank?

Een powerbank is als het ware een oplaadbare batterij met een USB-poort. Hoe werkt een powerbank nu eigenlijk? Om te beginnen laad je de powerbank zelf eerst volledig op met de meegeleverde micro USB kabel. Dit kan via een vrije USB-poort op je computer, met behulp van een USB-thuislader of een USB-autolader. Op het moment dat de accu van je smartphone of tablet (bijna) leeg is sluit je de powerbank aan op het betreffende toestel en kun je gewoon doorgaan met hetgeen waarmee je bezig was. De volgende drie dingen zijn belangrijk bij het kiezen van de juiste powerbank, de capaciteit, stroomsterkte en het aantal USB-poorten.

Capaciteit
De capaciteit van een powerbank wordt uitgedrukt in mAh. Hoe hoger de capaciteit, hoe langer je je apparaat van stroom kunt voorzien. Afhankelijk van de capaciteit van de powerbank laad je je apparaat deels, volledig of zelfs meerdere keren op. Voor het deels tot (bijna) volledig opladen van een smartphone, mp3-speler of ander compact apparaat heb je voldoende aan een powerbank met een capaciteit van respectievelijk 2200 mAh tot 4400 mAh. Voor het volledig of meerdere keren opladen van een tablet, al dan niet in combinatie met een smartphone, is een powerbank van 7800 mAh of zelfs 15000 mAh vereist.

Stroomsterkte
Ten tweede is de stroomsterkte (uitgaande stroom) van belang. De stroomsterkte wordt uitgedrukt in Ampère (A). Hoe hoger de uitgaande stroom hoe sneller je apparaat wordt opgeladen. Voor een smartphone of vergelijkbaar compact apparaat is een uitgaande stroom van 1A voldoende, voor een tablet is een uitgaande stroom van tenminste 2.1A vereist.

Aantal USB-poorten
Tot slot heb je, afhankelijk van het aantal apparaten dat je tegelijkertijd wil opladen, de keuze uit een powerbank met een of twee USB-poorten. Elke powerbank wordt standaard geleverd met een micro USB kabel waarmee de powerbank zelf kan worden opladen via een computer of met behulp van een adapter via het lichtnet of de sigarettenaanstekeraansluiting in de auto.


Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp of aanvullend advies gebruiken? Neem dan gerust even contact met ons op, we adviseren je graag welke powerbank het meest geschikt is voor jouw toepassing. Wij zijn zowel telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 als via het contactformulier.