Laptop Adapters

Een laptop adapter raak je of kwijt of raakt defect doordat je bij het opruimen de kabel om de laptop adapter wikkelt waardoor er op den duur een breuk in de kabel ontstaat. Een laptop adapter is niets anders dan een voedingsadapter waarmee je je laptop, notebook of netbook van stroom voorziet via het lichtnet of in de auto. Weet je waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste laptop adapter? Zo niet, onderaan de pagina leggen we het je uit...

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina

Welke laptop adapter heb ik nodig?

Wil je je laptop aansluiten via het lichtnet (stopcontact) dan heb je een AC/DC adapter nodig. Voor het voeden en/of opladen van je laptop in de auto is een DC/DC adapter de oplossing. Om de juiste voedingsadapter voor je laptop te kunnen uitkiezen heb je de volgende twee gegevens nodig:

1. Uitgangsvoltage, in het Engels "OUTPUT" of "DC OUTPUT" genoemd; uitgedrukt in Volt (V)
2. Uitgaande stroom, dit staat meestal direct achter het uitgangsvoltage vermeld; uitgedrukt in Ampere (A of mAh)

Beide gegevens zijn te vinden op de oorspronkelijke laptop adapter, in de eventuele handleiding of op de onderkant van de laptop zelf.

Met behulp van beide gegevens kun je met onderstaande formule uitrekenen welk wattage (Watt?) je nieuwe laptop adapter nodig heeft:

W = V x A (1A = 1000mAh)

Voorbeeld:
Uitgangsvoltage = 19V
Uitgaande stroom is 4.74A

W = 19 x 4.74 = 90.06

Conclusie:
In ons voorbeeld zijn we dus op zoek naar een laptop adapter met een wattage (maximum vermogen) van 90 Watt.

Je bent er bijna!

Nu je weet welke "sterkte" de laptop adapter moet hebben kun je op zoek gaan naar een geschikte adapter. Dit doe je als volgt:

Klik in de linker kolom ("Keuzehulp") bij de filter "Maximum vermogen" op de uitkomst van je eigen berekening (in ons voorbeeld 90W). Staat jouw uitkomst er niet bij, kies dan het eerstvolgende hogere maximum vermogen.

Klik daarna, wederom in de kolom "Keuzehulp", bij de filter "Uitgangsvoltage" op het door jou benodigde uitgangsvoltage (in ons voorbeeld was dit 19V). Als het goed is heb je nu de geschikte laptop adapter voor jouw toepassing gevonden. Zo niet, kies dan voor een voedingsadapter met het eerstvolgende hogere wattage


Kom je er niet uit?

Neem dan even contact met ons op, we helpen je graag met het zoeken naar een geschikte laptop adapter. We zijn telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 of via het contactformulier.