DC/DC adapters

Met een DC/DC adapter sluit je je apparaat aan via de sigarettenaanstekeraansluiting (leuk Scrabble-woord!) in de auto. Mocht je nu niet weten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte DC/DC adapter, geen paniek! We leggen het je onderaan de pagina in begrijpelijke taal uit... Bestel je DC/DC adapter snel en voordelig bij Kabelwinkelonline. Vandaag besteld, morgen in huis!

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina

Welke DC/DC adapter kopen?

Een DC/DC adapter heeft een ingangsvoltage van 12/24V (DC). Om de juiste DC/DC adapter voor jouw toepassing te kunnen vinden heb je de volgende twee gegevens nodig:

1. Uitgangsvoltage, in het Engels "OUTPUT" of "DC OUTPUT" genoemd; uitgedrukt in Volt (V)
2. Uitgaande stroom, dit staat meestal direct achter het uitgangsvoltage vermeld; uitgedrukt in Ampere (A of mAh)

Beide gegevens zijn te vinden op de oorspronkelijke DC/DC adapter, in de eventuele handleiding of op het product zelf.

Met behulp van beide gegevens kun je met onderstaande formule uitrekenen welk wattage (W) je nieuwe voedingsadapter nodig heeft:

W = V x A (waarbij 1A = 1000mAh)

Voorbeeld:
Uitgangsvoltage = 9V
Uitgaande stroom = 2A (2000mAh)

W = 9 x 2 = 18

Conclusie:
In ons voorbeeld zijn we dus op zoek naar een DC/DC adapter met een wattage (maximum vermogen) van 18 Watt.

Je bent er bijna!

Nu je weet welke "sterkte" de DC/DC adapter moet hebben (Watt?) kun je op zoek gaan naar een geschikte adapter. Dit doe je als volgt:

Klik in de linker kolom ("Keuzehulp") bij de filter "Maximum vermogen" op de uitkomst van je eigen berekening (in ons voorbeeld 18W). Staat jouw uitkomst er niet bij, kies dan het eerstvolgende hogere maximum vermogen.

Klik daarna, wederom in de kolom "Keuzehulp", bij de filter "Uitgangsvoltage" op het door jou benodigde uitgangsvoltage (in ons voorbeeld was dit 9V). Als het goed is heb je nu de geschikte DC/DC adapter voor jouw toepassing gevonden. Zo niet, kies dan voor een voedingsadapter met het eerstvolgende hogere wattage.


Kom je er geen wijs uit?

Neem even contact met ons op, we helpen je graag met het zoeken naar een geschikte DC/DC adapter voor jouw toepassing. We zijn telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 of via het contactformulier.