AC/DC adapters

Met behulp van een vervangende AC/DC adapter voorzie je je apparaat weer binnen de kortste keren van stroom via het lichtnet. Omdat veel mensen (je bent echt niet de enige) niet weten waar ze op moeten letten bij het kiezen van de juiste AC/DC adapter leggen we je onderaan de pagina uit hoe je in een paar eenvoudige stappen een nieuwe AC/DC adapter kiest. En mocht het toch niet lukken, neem dan even contact met ons op, we helpen je graag!

8 Artikel(en)

per pagina

8 Artikel(en)

per pagina

Welke AC/DC adapter moet ik kiezen?

Een AC/DC adapter heeft een ingangsvoltage van 100-240V (AC). Om de juiste AC/DC adapter voor jouw toepassing te kunnen vinden heb je de volgende twee gegevens nodig:

1. Uitgangsvoltage, in het Engels "OUTPUT" of "DC OUTPUT" genoemd; uitgedrukt in Volt (V)
2. Uitgaande stroom, dit staat meestal direct achter het uitgangsvoltage vermeld; uitgedrukt in Ampere (A of mAh)

Beide gegevens zijn te vinden op de oorspronkelijke AC/DC adapter, in de handleiding of op het product zelf.

Met behulp van beide gegevens kun je met onderstaande formule uitrekenen welk wattage (Watt?) je nieuwe voedingsadapter nodig heeft:

W = V x A (waarbij 1A = 1000mAh)

Voorbeeld:
Uitgangsvoltage = 19V
Uitgaande stroom is 4.74A

W = 19 x 4.74 = 90.06

Conclusie:
In ons voorbeeld zijn we dus op zoek naar een AC/DC adapter met een wattage (maximum vermogen) van 90 Watt.

Je bent er bijna!

Nu je weet welke "sterkte" de AC/DC adapter moet hebben kun je op zoek gaan naar een geschikte adapter. Dit doe je als volgt:

Klik in de linker kolom ("Keuzehulp") bij de filter "Maximum vermogen" op de uitkomst van je eigen berekening (in ons voorbeeld 90W). Staat jouw uitkomst er niet bij, kies dan het eerstvolgende hogere maximum vermogen.

Klik daarna, wederom in de kolom "Keuzehulp", bij de filter "Uitgangsvoltage" op het door jou benodigde uitgangsvoltage (in ons voorbeeld was dit 19V). Als het goed is heb je nu de geschikte AC/DC adapter voor jouw toepassing gevonden. Zo niet, kies dan voor een voedingsadapter met het eerstvolgende hogere wattage./p>

Kom je er geen wijs uit?

Neem even contact met ons op, we helpen je graag met het zoeken naar een geschikte AC/DC adapter voor jouw toepassing. We zijn telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 of via het contactformulier.