Seriële en parallelle kabels

Ook voor een seriële datakabel, ook wel een RS-232 kabel genoemd, of een parallelle datakabel kun je bij Kabelwinkelonline terecht. Behalve 9- en 25-pins seriële aansluit- en verlengkabels bevat ons standaard assortiment de meest voorkomende parallelle printerkabels en null modem kabels. Niet gevonden wat je zocht? Neem even contact met ons op, waarschijnlijk kunnen wij je toch op korte termijn aan de gewenste datakabel helpen... Bestel je seriële of parallelle kabel snel en voordelig bij Kabelwinkelonline - Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis! Uitgebreide informatie over seriële en parallelle kabels vind je onderaan de pagina.

Welke seriële of parallelle kabel kopen?

Seriële en parallelle kabels zijn geschikt voor het overbrengen van een analoog datasignaal. Met behulp van een seriële kabel sluit je randapparatuur zoals b.v. een muis of een modem aan op een computer met een vrije seriële poort. Met een seriële verlengkabel verleng je een bestaande seriële kabel. Met een parallelle kabel verbind je randapparatuur zoals b.v. een printer, een scanner of een dataswitch met een computer met een vrije parallelle poort. Een parallelle kabel die wordt gebruikt voor het aansluiten van een “oude” printer op een vrije USB-poort is een USB naar parallel kabel, ook wel een USB naar parallel adapter genoemd. Tot slot, een null modem kabel is bedoeld voor het rechtstreeks verbinden van twee computers met een seriële poort.


Een “speciale” datakabel of direct advies nodig?

Ben je op zoek naar een seriële of een parallelle kabel maar weet je niet precies welke kabel je nodig hebt, of kun je wellicht aanvullend advies gebruiken? Neem gerust even contact met ons op, wij adviseren je graag welke seriële of parallelle kabel het meest geschikt is voor jouw toepassing. Ook als je de door jouw gezochte kabel niet (in de benodigde kabellengte) kunt vinden? Neem even contact met ons op, vaak kunnen wij deze “speciale” datakabels in een kort tijdsbestek leveren. Wij zijn zowel telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 (tijdens kantooruren) als via het contactformulier.