SCART kabels

Een 21-pin SCART kabel (volledig aangesloten) van hoge kwaliteit bestel je snel en voordelig bij Kabelwinkelonline - Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis! Een SCART kabel is geschikt voor het overbrengen van een analoog audio-, video- en datasignaal en wordt onder andere gebruikt voor het aansluiten van een videorecorder of een dvd-speler op een televisie. Sinds de komst van de HDMI kabel, de digitale opvolger van de analoge SCART kabel, begint de SCART kabel langzaam uit beeld te verdwijnen. Uitgebreide informatie over SCART kabels, SCART splitters en SCART adapters vind je onderaan de pagina.

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina

SCART kabel kopen?

SCART, ook wel Euroconnector genoemd, is een standaard die werd ontwikkeld in Frankrijk. De afkorting SCART staat voor Syndicat des Constructeurs d'Appareils Radiorécepteurs et Téléviseurs wat zoveel betekent als “Unie van radio- en televisiefabrikanten”. Het voornaamste doel van de SCART standaard was om het aansluiten van diverse audio-videoapparatuur te standaardiseren. SCART is geschikt voor het overbrengen van een analoog audio-, video en datasignaal en wordt o.a. gebruikt voor het aansluiten van een videorecorder of dvd-speler op een televisie. Een standaard SCART kabel is aan beide uiteinden voorzien van een 21 polige connector (volledig aangesloten connector, dit in tegenstelling tot een “goedkope” 11-pin SCART kabel). Hoewel de SCART kabel nog steeds voorkomt is zijn digitale opvolger, de HDMI kabel, tegenwoordig de meest populaire kabel voor het verbinden van audio-videoapparatuur.

Behalve bovengenoemde standaard SCART kabel wordt een SCART - tulp kabel met name gebruikt voor het aansluiten van mobiele apparaten, zoals b.v. een camcorder, op een televisie. Voor het uitbreiden van het aantal SCART aansluitingen op je televisie maak je gebruik van een SCART splitter. Hoewel de vraag naar standaard SCART kabels met de komst van de HDMI kabel enorm is afgenomen zijn er nog de nodige apparaten in omloop die zijn uitgerust met een of meerdere SCART aansluitingen. Om zo’n apparaat te verbinden met een televisie met een HDMI poort maak je gebruik van een SCART - HDMI converter (omvormer).


Advies of hulp nodig?

Weet je niet precies welke SCART kabel of SCART adapter je voor jouw toepassing nodig hebt, of kun je wellicht aanvullend advies gebruiken? Neem gerust even telefonisch contact met ons op via 046 - 850 28 18 (tijdens kantooruren) of via het contactformulier. Wij helpen je graag!