S-Video kabels

Een s-video kabel, vroeger ook wel een s-vhs kabel genoemd, is geschikt voor het overbrengen van een analoog videosignaal. Met behulp van een s-video kabel verbind je onder andere een laptop of een videorecorder met een televisie. Bestel je s-video kabel snel en voordelig bij Kabelwinkelonline - Op werkdagen voor 22:00 besteld, morgen in huis! Meer informatie over s-video kabels vind je onderaan de pagina. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kabel? Neem telefonisch contact met ons op via 046 - 850 28 18 (tijdens kantooruren) of stuur je vraag naar info@kabelwinkelonline.nl, wij helpen je graag!

1 Artikel(en)

per pagina

1 Artikel(en)

per pagina

S-video kabel of toch liever een component kabel?

Zoals gezegd is een s-video kabel geschikt voor het overbrengen van een analoog videosignaal. In tegenstelling tot bij een component kabel waarbij het videosignaal is opgebouwd uit drie componenten (Y voor zwart/wit en Pb en Pr voor kleur), bestaat het beeldsignaal bij een s-video kabel uit twee componenten, Y en C. Y staat voor Luminantie (zwart/wit) en C voor Chrominantie (kleur). De kwaliteit van het videosignaal van een s-video kabel is minder dan dat van een component kabel maar weer beter dan dat van een composiet kabel waarbij luminantie en chrominantie zijn gecomprimeerd tot een enkel beeldsignaal (gele tulp). Een s-video kabel, tot de komst van de HDMI kabel uiterst populair voor het verbinden van een laptop met een televisie, is aan beide kanten uitgerust met een 4 polige mini DIN connector.


Direct advies s-video kabel

Bent u op zoek naar een s-video kabel maar weet u niet precies welke s-video kabel u nodig heeft, of kunt u wellicht aanvullend advies gebruiken? Neemt u dan gerust even contact met ons op, wij adviseren u graag welke s-video kabel het meest geschikt is voor uw toepassing. Wij zijn zowel telefonisch bereikbaar via 046 - 850 28 18 (tijdens kantooruren) als via het contactformulier. Wij helpen je graag!