HDMI kabels

Ben je op zoek naar een HDMI kabel? Bestel hem snel en voordelig bij Kabelwinkelonline. Al onze HDMI kabels voldoen aan de laatste specificaties (HDMI 1.4 kabel). Het voordeel van zo'n "high speed HDMI kabel met ethernet" is dat, ongeacht voor welke toepassing je de HDMI kabel nu of in de toekomst ook nodig hebt, je altijd zeker weet dat je de juiste HDMI kabel koopt. Wel zo handig... Uitgebreide informatie over HDMI kabels, mini HDMI kabels, micro HDMI kabels en alle andere HDMI kabels en adapters in combinatie met mini DisplayPort, DisplayPort, DVI of VGA, vind je onderaan de pagina. Of neem contact met ons op voor direct advies...

24 Artikel(en)

per pagina

24 Artikel(en)

per pagina

HDMI 1.4 kabels

HDMI is de afkorting voor High Definition Multimedia Interface. De HDMI kabel is de digitale opvolger van de analoge SCART kabel en is geschikt voor het overbrengen van een digitaal beeld-, geluid- en datasignaal zonder kwaliteitsverlies. Een HDMI kabel wordt voor de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een blu-ray-speler of een laptop op een HD-televisie. Zoals gezegd verkopen wij bij Kabelwinkelonline alleen HDMI kabels die voldoen aan de allernieuwste standaard, HDMI 1.4. Wat is er met de komst van de HDMI 1.4 standaard nu eigenlijk veranderd ten opzichte van eerdere versies?

HDMI Ethernet Channel (HEC)
Een HDMI 1.4 kabel is voorzien van een ethernetkanaal. Dit betekent dat er behalve HD beeld- en geluidsignalen ook tot 100 Mb/s netwerkverkeer via een en dezelfde kabel kan verlopen zonder dat hiervoor een aparte ethernetkabel (UTP kabel) nodig is.

Audio Return Channel (ARC)
Een HDMI 1.4 kabel is voorzien van een audioretourkanaal. Dit maakt het mogelijk om een audiosignaal terug te sturen van bijvoorbeeld je televisie naar je versterker (en het geluid af te spelen via je luidsprekers) zonder hiervoor een aparte audiokabel te hoeven aansluiten.

3D over HDMI ondersteuning
Met HDMI 1.4 zijn datasnelheden van meer dan 10,2 Gb/s haalbaar. Deze bandbreedte maakt het mogelijk om 3D-beelden tot een resolutie van 1080p te kunnen versturen.

4K x 2K resolutie-ondersteuning
Een HDMI 1.4 kabel ondersteunt resoluties tot 4096 x 2160p (4Kx2K) bij 24 Hz. Dit komt overeen met viermaal de resolutie van 1080p en is gelijk aan de resolutie van een bioscoopzaal.

Tot slot, HDMI 1.4 is backwards compatible met eerdere versies HDMI. Uiteraard kun je dan geen gebruik maken van bovengenoemde nieuwe functies. Maar waar moet je, behalve het feit dat je het beste kunt kiezen voor zo’n "high speed HDMI kabel met ethernet", nog meer op letten wil je een HDMI kabel kopen? Het enige waar je nu nog op hoeft te letten is of de HDMI kabel is voorzien van hetzelfde formaat connectoren als de HDMI-interfaces op de apparatuur die je wil verbinden. HDMI kent namelijk drie type connectoren:

HDMI A (standaard HDMI)
HDMI C (mini HDMI)
HDMI D (micro HDMI)

Het verschil tussen de connectoren zit uitsluitend in de afmeting, qua functionaliteit zijn ze gelijk. HDMI A, ook wel standaard HDMI genoemd, is het grootste, gevolgd door mini HDMI (HDMI C) en de kleinste van de drie micro HDMI (HDMI D). Als het goed is ben je nu in staat om hieronder de juiste HDMI kabel voor jou te kiezen:

HDMI kabel, HDMI A male - HDMI A male
mini HDMI kabel, HDMI A male - HDMI C male
micro HDMI kabel, HDMI A male - HDMI D male


HDMI met een andere monitor-interface

Behalve de standaard HDMI kabels bestaan er ook nog de nodige monitorkabels en adapters waarbij HDMI wordt gecombineerd met een andere monitor-interface. Een (mini) DisplayPort naar HDMI kabel of adapter is geschikt voor het converteren van een digitaal beeldsignaal met een maximale resolutie tot 4K2K en wordt gebruikt voor het verbinden van de (mini) DisplayPort-uitgang op een computer met de HDMI-ingang op een monitor of beamer. Let hierbij op dat het digitale videosignaal uitsluitend loopt van (mini) DisplayPort naar HDMI en niet andersom. Klik op een van de onderstaande links als je op zoek bent naar een (mini) DisplayPort naar HDMI kabel of adapter:

DisplayPort naar HDMI kabel of DisplayPort naar HDMI adapter
mini DisplayPort naar HDMI kabel of mini DisplayPort naar HDMI adapter

Een andere veel voorkomende mogelijkheid om een monitor of een beamer met een computer te verbinden is met een HDMI naar DVI kabel. Bij een HDMI naar DVI kabel loopt het digitale beeldsignaal zowel van HDMI naar DVI als van DVI naar HDMI. Een HDMI naar DVI kabel heeft een maximale resolutie van 1920x1080. Klik op onderstaande link als je op zoek bent naar een HDMI - DVI kabel:

HDMI - DVI kabel

Tot slot is er nog de mogelijkheid dat je een computer hebt die is uitgerust met een HDMI-poort en dat je een beeldscherm of een beamer hebt met een VGA-poort. Een HDMI naar VGA kabel om beide apparaten met elkaar te verbinden bestaat helaas niet... Het is technisch gezien niet mogelijk om een digitaal HDMI-signaal en een analoog VGA-signaal te verenigen in een kabel. Echter, met een adapter of een omvormer (converter) is dit wel mogelijk. Het verschil tussen een HDMI naar VGA adapter en een HDMI naar VGA omvormer is dat een omvormer voeding (stroom via een meegeleverde netvoedingsadapter) nodig heeft en een adapter niet. Klik op een van onderstaande links als je op zoek bent naar een HDMI naar VGA adapter of omvormer:

HDMI naar VGA adapter zonder audio
HDMI naar VGA adapter met audio
HDMI naar VGA omvormer met audio

Weet je niet precies welke HDMI kabel of adapter je voor jouw toepassing nodig hebt, of kun je wellicht aanvullend advies gebruiken? Neem gerust even telefonisch contact met ons op via 046 - 850 28 18 of via het contactformulier. Wij helpen je graag!