Digitaal coaxiaal kabels

Een coaxiale audiokabel met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bestel je snel en voordeling bij Kabelwinkelonline. Een coaxiale kabel, vaak ook wel een digitaal coaxiaal kabel of een S/PDIF-kabel genoemd, is net als een optische kabel geschikt voor het overbrengen van een digitaal stereo audiosignaal. Ook als je op zoek bent naar een omvormer (converter) om een digitaal coaxiale in- of uitgang te verbinden met een optische in- of uitgang hebben wij diverse oplossingen. Evenals een omvormer om een digitaal signaal om te vormen tot een analoog signaal of andersom. Uitgebreide informatie over coaxiale kabels en meer vind je onderaan de pagina.

2 Artikel(en)

per pagina

2 Artikel(en)

per pagina

Coaxiale kabel of een optische kabel?

Zoals al even aangegeven in de introductie bovenaan de pagina is een digitaal coaxiaal kabel net als een optische kabel geschikt voor het overbrengen van een digitaal stereo audiosignaal. Een digitaal coaxiaal kabel, vaak ook wel een coaxiale audiokabel genoemd, is voorzien van tulp-connectoren (enkele andere benamingen voor tulp zijn: RCA, phono en cinch).

Wordt er bij een optische kabel gebruik gemaakt van glasvezel voor het transporteren van het audiosignaal, of Plastic Optical Fiber (POF) in het geval het een goedkopere uitvoering betreft, een digitaal coaxiaal kabel is voorzien van koperen geleiders (elektrisch). Een andere benaming voor een digitaal optische en coaxiale kabels is S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format).

Als je twee apparaten wil verbinden die niet allebei hetzelfde type digitale poort hebben dan kun je dit oplossen met een digitale audio converter. Heeft het ene apparaat alleen een analoge aansluiting en het andere een optische of digitale aansluiting dan kun je dit alleen oplossen met behulp van een analoog naar digitaal omvormer of andersom, zie vervolg.


Coaxiale en/of optische kabel in combinatie met een digitale omvormer

Omdat niet alle apparatuur is voorzien van zowel een optische in- of uitgang (zwarte codering) als een digitaal coaxiale in- of uitgang (oranje codering) kan een van onderstaande omvormers (converters) soms uitkomst bieden:

Digitaal coaxiaal naar digitaal optisch converter
Digitaal optisch naar digitaal coaxiaal converter
Digitaal coaxiaal of optisch naar digitaal optisch of coaxiaal converter

Voor het converteren van een analoog naar een digitaal audiosignaal of een digitaal naar een analoog audiosignaal komt een van onderstaande omvormers geschikt:

Analoog audio naar digitaal audio converter
Digitaal audio naar analoog audio converter
Professionele digitaal audio naar analoog audio converter

Heb je ondanks bovenstaande uitleg toch nog een vraag over coaxiale kabels of aanverwante accessoires neem gerust even contact met ons op. Voor persoonlijk advies zijn wij telefonisch bereikbaar op 046 - 850 28 18 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stel je vraag via het contactformulier. Wij vertellen je graag welke oplossing voor jouw toepassing het beste is!