Coaxkabel

Voor het “op maat” aanleggen of maken van een antennekabel, in de volksmond vaak coaxkabel genoemd, hebben wij een uitgebalanceerd en overzichtelijk assortiment coaxkabel per meter. Met behulp van de “Keuzehulp” aan de linkerkant van de pagina kies je snel de coaxkabel die je zoekt. Bij elk type coaxkabel per meter staan onderaan de betreffende pagina alle bijpassende connectoren e.d. vermeld. Weet je niet welke coaxkabel je moet kiezen? Neem gerust even contact met ons op voor persoonlijk advies of kijk voor uitgebreide informatie over coaxkabel per meter onderaan deze pagina. Wij helpen je graag!

7 Artikel(en)

per pagina

7 Artikel(en)

per pagina

Kwaliteit coaxkabel per meter

Door de komst van Digitenne, 4G-internet maar ook nieuwe ontwikkelingen die nog in het verschiet liggen worden er steeds hogere kwaliteitseisen gesteld aan coaxkabel per meter. Behalve een lage demping (signaalverlies) wordt de kwaliteit van een coaxkabel voornamelijk bepaald door de mate van afscherming van de kabel. Voor de afscherming van coaxkabel wordt gebruik gemaakt van aluminium of koperen folie in combinatie met een vlechtwerk van al dan niet vertind koper.

Ben je op zoek naar coaxkabel per meter van de allerhoogste kwaliteit kies dan voor COAX 9 coaxkabel. Onderstaande COAX 9 antennekabel wordt behalve een zeer lage demping gekenmerkt door een drievoudige hoogfrequente afscherming (> 95 dB) bestaande uit aluminium folie, een vlechtwerk van vertind koper en nog een keer aluminium folie:

COAX 9 (afscherming > 95 dB)

Een verantwoord alternatief voor COAX 9 antennekabel is COAX 799 coaxkabel met een tijdelijk wel erg aantrekkelijke verkoopprijs. COAX 799 coaxkabel wordt eveneens gekenmerkt door een zeer laag signaalverlies en heeft een tweevoudige afscherming (> 90 dB) bestaande uit aluminium folie en een vlechtwerk van vertind koper. Behalve de iets mindere afscherming heeft COAX 799 ook het nadeel dat de kabelmantel een stuk stugger is dan de kabelmantel van COAX 9. Met name bij de verwerking van een langer stuk coaxkabel kan dit weleens onhandig zijn:

COAX 799 (afscherming > 90 dB)


Coaxkabel voor binnen- of buitengebruik?

Ben je op zoek naar kwalitatief hoogwaardig coaxkabel per meter voor buitengebruik of voor verwerking in de grond dan adviseren wij om voor onderstaande antennekabel te kiezen:

COAX 12 (afscherming > 90 dB)

COAX 12 coaxkabel wordt gekenmerkt door een zeer lage demping en heeft een tweevoudige afscherming (> 90 dB) bestaande uit aluminium folie en een koperen vlechtwerk. Alle overige coaxkabel per meter die wij aanbieden is uitsluitend geschikt voor binnengebruik. Zou je coaxkabel voor binnen toch voor buiten of in de grond gebruiken dan zal de kabelmantel (buitenste laag van de kabel) het na verloop van tijd begeven door invloeden van weer en klimaat. Tip: dicht aangesloten connectoren bij coaxkabel voor buitengebruik of voor verwerking in de grond altijd af met wat tape. Hoewel dit strikt genomen niet noodzakelijk is geeft dit wel een extra beschermlaag aan de connector.


Toepassingen coaxkabel per meter

Behalve voor het op maat maken van een coaxkabel inclusief coax pluggen en/of F-connectoren kun je coaxkabel per meter natuurlijk ook gebruiken voor het aanleggen van een antennenetwerk in huis of op kantoor. Hoewel het zelf aanleggen van een antennenetwerk niet moeilijk is zijn er toch een aantal zaken die handig zijn om vooraf te weten. Bij het aanleggen van een antennenetwerk heb je de keuze uit een ster- of een rijgsysteem. Voor het beste resultaat adviseren wij om te kiezen voor een antenne ster-systeem.

1. Antenne ster-systeem
Bij een antenne ster-systeem wordt er vanuit één centraal punt naar ieder gewenst aansluitpunt een aparte coaxkabel gelegd, vandaar de benaming antenne ster-systeem. Om met behulp van een ster-systeem tot het beste resultaat te komen plaats je zo dicht mogelijk bij het abonnementsovernamepunt (AOP) een antenneversterker. Het AOP is het punt waar de antenne-aansluiting je huis of kantoor binnenkomt. Je herkent het AOP aan de enkelgats antennewandcontactdoos die er is geplaatst. Heeft je AOP nog een tweegats wandcontactdoos dan raden wij je aan om deze allereerst te vervangen door een enkelgats wandcontactsoos. Nadat je de uitgang van het AOP hebt verbonden met de ingang van de antenneversterker wordt er vanaf de antenneversterker een coaxkabel getrokken naar iedere gewenste ruimte waar een eindwandcontactdoos wordt geplaatst. Nu je weet hoe je een antenne ster-systeem moet aanleggen is het alleen nog zaak om de juiste antenneversterker te kiezen. Klik hier voor uitgebreide informatie over antenneversterkers.

2. Antenne rijgsysteem
Bij een antenne rijgsysteem, ook wel een antenne doorlussysteem genoemd, plaats je, net zoals bij een ster-systeem, allereerst een antenneversterker op een plek zo dicht mogelijk bij het abonnementsovernamepunt (AOP). Vervolgens trek je één coaxkabel vanuit de antenneversterker naar de eerste rijgwandcontactdoos. Vanuit de eerste rijgwandcontactdoos rijg je de coaxkabel door naar de volgende rijgwandcontactdoos enzovoorts. In de laatste ruimte plaats je ter afsluiting van de lus een eindwandcontactdoos of een rijgwandcontactdoos die je afsluit met een afsluitweerstand. Nu je weet hoe je een antenne rijgsysteem moet aanleggen is het alleen nog zaak om de juiste antenneversterker te kiezen. Klik hier voor uitgebreide informatie over antenneversterkers.


Advies nodig?

Voor persoonlijk advies over coaxkabel per meter mag je natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen. Wij zijn zowel telefonisch bereikbaar als via het contactformulier. Onze klantenservice is op werkdagen tijdens kantooruren bereikbaar op 046 - 850 28 18. Wij helpen je graag!