Abonneer op deze RSS feed

Kabel per meter

Voor het “op maat” aanleggen van o.a. luidsprekerkabel, coaxkabel en netwerkkabel hebben wij een uitgebalanceerd assortiment kabel per meter samengesteld. Met behulp van het keuzemenu aan de linkerkant van de pagina ga je direct naar de categorie die je zoekt. Per type kabel staan onderaan de pagina alle bijpassende connectoren en eventueel benodigd gereedschap vermeld, wel zo handig! Twijfel je welke kabel je moet kiezen? Neem gerust even contact met ons op, wij vertellen je graag welke kabel per meter het meest geschikt is voor jouw toepassing. Uitgebreide informatie over kabel per meter vind je onderaan de pagina.

Items 1 tot 12 van totaal 22

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Items 1 tot 12 van totaal 22

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Welke kabel per meter heb ik nodig?

Welke kabel per meter je nodig hebt is in de eerste plaats afhankelijk van de apparatuur die je wil gaan aansluiten. Voor het verbinden van boxen (speakers) met je versterker heb je uiteraard luidsprekerkabel nodig, ook wel speakerkabel genoemd. Wil je een antennekabel of een ethernetkabel “op maat” maken dan heb je coaxkabel of netwerkkabel nodig. Ben je zelf een beetje handig en wil je een antenne- of een computernetwerk aanleggen dan kan dit natuurlijk ook met de diverse soorten coaxkabel en netwerkkabel per meter.

Behalve de toepassing waarvoor je de betreffende kabel per meter wil gaan gebruiken is de keuze voor een bepaalde luidsprekerkabel, coaxkabel of netwerkkabel ten tweede afhankelijk van de kwaliteitseisen en wensen die je hebt met betrekking tot het uiteindelijke eindresultaat. In het vervolg leggen wij je in hoofdlijnen uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van luidsprekerkabel, coaxkabel en netwerkkabel per meter. Uitgebreide informatie en bijbehorende producten kun je terugvinden op de betreffende categoriepagina’s.


Kwaliteit luidsprekerkabel

De kwaliteit van een luidsprekerkabel wordt bepaald door het materiaal en de aderdikte van de geleiders:

1. Materiaal geleiders
Ten eerste is het materiaal waarvan de geleiders (aders) van een luidsprekerkabel zijn gemaakt erg belangrijk. Wij adviseren om te kiezen voor OFC-luidsprekerkabel (Oxygen Free Copper). Behalve dat OFC-luidsprekerkabel een zeer lage weerstand heeft, staat het ook nog eens garant voor een kristalheldere en dynamische geluidsweergave.

2. Aderdikte geleiders
Ten tweede is de aderdikte van een luidsprekerkabel bepalend voor de uiteindelijke geluidskwaliteit. Wij adviseren om te kiezen voor zo dik mogelijk luidsprekerkabel (bij voorkeur 2x 4.0 mm²). Hoe dikker de luidsprekerkabel, hoe minder weerstand de kabel ondervindt. Hoe dit technisch gezien in zijn werk gaat lees je hier onderaan de pagina.


Afscherming coaxkabel

Bij coaxkabel zijn de volgende drie zaken belangrijk: afscherming, afscherming en afscherming. Zonder gekheid, de kwaliteit van een coaxkabel wordt met name bepaald door de mate van afscherming van de kabel. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste connectoren gebruikt. Per type coaxkabel staan alle bijpassende connectoren en eventueel benodigd gereedschap onderaan de pagina vermeld. Zo weet je altijd zeker dat je de juiste coax pluggen en F-connectoren besteld, wel zo handig! Klik hier om direct naar de categorie coaxkabel te gaan.


Bandbreedte en afscherming netwerkkabel

Een netwerkkabel, ook wel een patch-, ethernet- of internetkabel genoemd, is geschikt voor het overbrengen van een digitaal datasignaal en wordt gebruikt voor het verbinden van diverse apparatuur in een computernetwerk. De kwaliteit van een netwerkkabel wordt bepaald door de bandbreedte en de afscherming van de kabel.

1. Bandbreedte netwerkkabel
De bandbreedte (snelheid) van een netwerkkabel wordt aangeduid door de categorie van een netwerkkabel (vaak afgekort als Cat. of CAT). Hoe hoger de categorie van een netwerkkabel hoe hoger de overdrachtssnelheid waarmee data kan worden verstuurd.

2. Afscherming netwerkkabel
Ten tweede is de mate van afscherming van een netwerkkabel bepalend voor de kwaliteit van het uiteindelijke signaal. Bij netwerkkabel per meter wordt er onderscheid gemaakt tussen niet afgeschermd UTP-kabel (Unshielded Twisted Pair) en afgeschermd FTP-kabel (Foiled Twisted Pair). Klik hier voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten.


Hulp bij kabel per meter

Voor meer informatie over kabel per meter kun je altijd contact met ons opnemen. Dit kan door het contactformulier op de website in te vullen of door te bellen met de klantenservice. De klantenservice is op werkdagen van 9:00 - 17:00 bereikbaar via 046 - 850 28 18. Wij helpen je graag bij het kiezen van de beste kabel per meter voor jouw specifieke situatie...