Swipe to the left

HDMI 2.0 kabel

By Patrick Mulder 5 years ago 8953 Views No comments

Met dit korte artikel wil ik graag de verwarring wegnemen die er nog steeds rondom HDMI kabels blijkt te bestaan. Geregeld hoor of lees ik zaken als "HDMI 1.4 is dood" of vraagt een klant aan mij "Verkoopt u ook HDMI 2.0 kabels? Hoe zit de vork nu in de steel? Eigenlijk is het heel simpel…

High Speed HDMI kabel

De verwarring rondom de HDMI 2.0 kabel is ontstaan toen de HDMI-organisatie nog niet zo lang geleden de HDMI 2.0 standaard heeft vrijgegeven. Deze HDMI 2.0 standaard heeft echter geen betrekking op de HDMI kabel maar uitsluitend op een interne wijziging aan de apparaat zijde waar u als consument overigens niets van zult merken. Conclusie van het hele verhaal:

Voor u als consument verandert er helemaal niets!

Ten eerste, de bestaande HDMI-connectoren, te weten: HDMI-A (standaard HDMI), HDMI-C (mini HDMI) en HDMI-D (micro HDMI), blijven ongewijzigd.

Ten tweede, de bestaande High Speed HDMI kabel (zowel HDMI 1.3* zonder ethernet als HDMI 1.4 met ethernet) blijft ook ongewijzigd en zal ook gewoon geschikt blijven voor toekomstige apparatuur die voldoet aan de HDMI 2.0 standaard.

Het enige waar je als consument op moet letten is dat je een HDMI kabel aanschaft die "High Speed" is (al dan niet met ethernet-kanaal).

Kortom, om terug te komen op de inleiding: "HDMI 1.4 is springlevend" en een "HDMI 2.0 kabel" bestaat niet!

Tot slot

Bij Kabelwinkelonline (zie onderstaande link) koop je altijd een "High Speed" HDMI kabel, zodat je altijd zeker weet dat je de juiste HDMI kabel aanschaft!

https://www.kabelwinkelonline.nl/connectiviteit/kabels/video/hdmi-kabel

*De HDMI-organisatie spreekt liever niet over "HDMI 1.3", "HDMI 1.4" en "HDMI 2.0" maar prefereert de termen "Standaard" HDMI en "High Speed" HDMI.