SMA adapters

Met een SMA-adapter, ook wel een SMA-verloopstekker genoemd, verander je een bestaande SMA-aansluiting in de gewenste SMA-aansluiting. Met een SMA-koppelstuk verbind je twee SMA-kabels. Naar welke SMA-adapter je ook op zoek bent, bij Kabelwinkelonline vind je altijd de SMA-adapter die je zoekt... En je hebt hem ook nog eens snel en voordelig in huis! Weet je niet welke SMA-adapter je nodig hebt? Neem gerust even contact met ons op, wij vertellen je graag welke SMA-adapter geschikt is voor jouw toepassing. Wij zijn telefonisch bereikbaar (tijdens kantooruren) of via het contactformulier. Uitgebreide informatie over SMA-adapters vind je onderaan de pagina.

9 Artikel(en)

per pagina

9 Artikel(en)

per pagina

Welke SMA-adapter heb ik nodig?

SMA is de afkorting voor SubMiniature version A. Omdat een SMA-adapter erg veel lijkt op een F-connector adapter worden beide aansluitingen heel begrijpelijk nogal eens met elkaar verward. Net als een F-connector adapter heeft een SMA-adapter een schroefbare aansluiting die het grote voordeel heeft dat hij zeer compact, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is (eenvoudig te koppelen). Er bestaan vier soorten SMA die wij hieronder verder zullen toelichten:

1. SMA male
Een mannelijke SMA-connector met standaard polariteit heeft een pin aan de binnenzijde en schroefdraad aan de binnenzijde en kan alleen rechtstreeks worden gekoppeld met een vrouwelijke SMA-connector met standaard polariteit (zie 2).

2. SMA female
Een vrouwelijk SMA-connector met standaard polariteit heeft een pin-ingang aan de binnenzijde en schroefdraad aan de buitenzijde en kan alleen rechtstreeks worden gekoppeld met een mannelijke SMA-connector met standaard polariteit (zie 1).

3. RP-SMA male
Een mannelijke SMA-connector met omgekeerde polariteit (Reverse Polarity SMA, vaak afgekort tot RP-SMA of RSMA) heeft een pin-ingang aan de binnenzijde en schroefdraad aan de binnenzijde en kan alleen rechtstreeks worden gekoppeld met een vrouwelijke SMA-connector met omgekeerde polariteit (zie 4).

4. RP-SMA female
Een vrouwelijke SMA-connector met omgekeerde polariteit (Reverse Polarity SMA, vaak afgekort tot RP-SMA of RSMA) heeft een pin aan de binnenzijde en schroefdraad aan de buitenzijde en kan alleen rechtstreeks worden gekoppeld met een mannelijke SMA-connector met omgekeerde polariteit (zie 3).

Samengevat, het verschil in polariteit heeft dus alleen betrekking op het geslacht van de binnenste pin (pin versus pin-ingang). De schroefdraad zit zowel bij standaard polariteit als bij omgekeerde polariteit altijd aan dezelfde zijde (mannelijk: schroefdraad aan de binnenzijde, vrouwelijk: schroefdraad aan de buitenzijde).


SMA-koppelstuk en overige SMA-adapters

Behalve SMA-adapters die aan beide kanten zijn uitgerust met een SMA-aansluiting bestaan er ook SMA-koppelstukken en SMA-adapters die SMA combineren met een ander type aansluiting zoals b.v. BNC of N. Een SMA-koppelstuk is geschikt voor het koppelen van twee SMA-kabels of voor het veranderen van het geslacht (SMA gender changer) van een SMA-aansluiting of SMA-connector. Met de overige adapters verander je een SMA-aansluiting in een ander type aansluiting of andersom.

Tot slot, heb je na bovengenoemde uitleg toch nog een vraag over SMA-adapters neem gerust even contact met ons op voor nadere uitleg. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 046 - 850 28 18 of stel je vraag via het contactformulier. Wij helpen je graag!