Optische adapters

Bij een optische adapter heb je de keuze uit een optische verloopstekker of een optisch koppelstuk. Met een optisch koppelstuk koppel je twee optische kabels. Met behulp van een optische verloopstekker verander je een TosLink aansluiting in een 3.5 mm optische aansluiting en maak je het bijvoorbeeld mogelijk om een portable audioapparaat te verbinden met je versterker. Bestel je optische adapter snel en voordelig bij Kabelwinkelonline. Vandaag besteld, morgen in huis!

12 Artikel(en)

per pagina

12 Artikel(en)

per pagina

Optische adapter of kabel?

Ben je toevallig al in het bezit van een optische kabel maar is deze te kort of wil je de aansluiting aan een zijde van de kabel veranderen van TosLink naar 3.5 mm optisch dan is een optische adapter de juiste oplossing! Sluit je je apparatuur toch liever rechtstreeks aan zonder tussenkomst van een optische adapter, kies dan voor de benodigde optische kabel. Wat je ook kiest, zowel met een optische adapter als met een optische kabel kies je voor digitale kwaliteit…


TosLink connector

De TosLink connector is ontwikkeld door Toshiba. De naam Toshiba Link is in de loop van de tijd veranderd in kortweg TosLink. Een TosLink connector (plug) is de digitale tegenhanger van de analoge tulp stekker, die weer werd ontwikkeld door RCA. Kom je er zelf niet helemaal uit of kun je wellicht aanvullend advies gebruiken? Neem dan gerust even contact met ons op, we adviseren je graag welke optische adapter of kabel het meest geschikt is voor jouw toepassing.