FireWire adapters

Vroeger beschikte iedere PC, laptop en videocamera over een FireWire-aansluiting. Wil je oude bestanden overzetten van bijvoorbeeld je camera? Dit doe je met een FireWire-adapter. Op een videocamera heeft de aansluiting vaak DV als naam of Mini DV. IEEE1394, 4-pins FireWire kunnen andere benamingen zijn. FireWire wordt ook wel IEEE1394 of iLink genoemd. Het is een seriële bustechnologie die in de jaren ’90 ontwikkeld werd door Apple. Een FireWire kabel adapter werd bedacht ter vervanging van SCSI. Het wordt nog in zeer beperkte mate toegepast in consumentenelektronica. De USB 2.0 is vandaag de dag populair.

6 Artikel(en)

per pagina

6 Artikel(en)

per pagina

Soorten FireWire-adapters

Zoals eerder benoemd is FireWire geschikt om een digitaal datasignaal over te brengen van bijvoorbeeld een digitale camera naar een computer. Het komt voor in de volgende twee versies: FireWire 400 en FireWire 800. Allebei beschikken ze over een maximale overdrachtssnelheid van 400 en 800 Mb/s. FireWire is verkrijgbaar in drie soorten connectoren:


  • 4-pin FireWire connector (alleen FireWire 400)
  • 6-pin FireWire connector (alleen FireWire 400)
  • 9-pin FireWire connector (FireWire 400 of FireWire 800)

De eerste twee genoemde komen het meest voor. Een 4-pin aansluiting is aan de zijkant voorzien van een inkeping. De 6-pin is half rond. Het verschil tussen deze twee connectoren is dat een 6 pin het aangesloten apparaat ook van voeding voorziet, een 4-pin niet. Er zijn FireWire kabels die aan de ene kant 4 en aan de andere kant 6 pinnen hebben. Door de verbinding met de FireWire kabel wordt het ene apparaat gevoed met de voeding van het andere apparaat.


Snelheid FireWire

De snelheid van een FireWire wordt aangeduid in megabits (Mbits) per seconde. Een constante stroom en snelheid is wel zo prettig bij het overzetten van data of het afspelen van video of muziek. Een hapering tijdens het kijken van een film is erg vervelend. Ook voor USB en ADSL komt Mbits veel voor als standaard. Bij Kabelwinkelonline vindt u FireWire adapters in verschillende uitvoeringen en FireWire kabels in diverse snelheden. Een veel verkocht item is de FireWire 400. Wilt u maximale snelheid? Kies dan de FireWire 800 met een 9-pins adapter. Beide zijn te vinden in onze webshop.


FireWire en USB

Hoewel FireWire en USB niet te vergelijken zijn, zorgen ze beide voor de overdracht van data. Conversie is dan ook vrijwel onmogelijk. USB verzendt data in batches, terwijl FireWire data constant zendt. Een FireWire is hierdoor een stuk complexer dan een USB verbinding. Het kan in bepaalde gevallen werken om een FireWire naar USB te verbinden, zo kunt u een digitale camera met FireWire op een computer aansluiten.


Bestel uw FireWire adapter gemakkelijk en snel

Heeft u een FireWire adapter gevonden die voldoet aan uw wensen? Plaats uw bestelling in de winkelmand, reken af in een veilige omgeving en in de meeste gevallen wordt uw adapter de volgende werkdag al bezorgd. Komt u er niet helemaal uit? Vraag onze specialisten gerust om hulp. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Bij Kabelwinkelonline bent u aan het juiste adres voor kabels, adapters, opladers, powerbanks, batterijen, accu’s en nog veel meer!