DisplayPort adapters

Met behulp van een DisplayPort adapter verbind je b.v. een monitor met je computer. Welke DisplayPort adapter je nodig hebt is afhankelijk van het type poort (ingang) op je monitor. Je monitor heeft tenminste een van de volgende poorten: HDMI, DVI of VGA. Naar welke DisplayPort adapter je ook op zoek bent je besteld hem snel en voordelig bij Kabelwinkelonline. Vandaag besteld, morgen in huis! Hulp nodig? Neem dan even contact met ons op...

DisplayPort adapter of kabel?

Een DisplayPort adapter is de geschikte oplossing als je al in het bezit bent van een HDMI, DVI, of VGA kabel. Sluit je je monitor toch liever rechtstreeks aan op je computer, kies dan voor een DisplayPort kabel. Waar je ook voor kiest, zowel een DisplayPort adapter als een DisplayPort kabel is geschikt voor het overbrengen van een digitaal beeldsignaal, of een analoog beeldsignaal in het geval van DisplayPort naar VGA. Let op, het beeldsignaal loopt uitsluitend van DisplayPort naar HDMI, DVI of VGA en niet andersom. Al onze DisplayPort kabels en adapters zijn van hoge kwaliteit en voldoen, mits anders vermeld, aan de meest recente DisplayPort 1.2 specificaties.


DisplayPort-standaard

DisplayPort is een door VESA (Video Electronics Standards Association) ontwikkelde standaard voor het overbrengen van een digitaal audio- en videosignaal. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat DisplayPort de concurrentie zou aangaan met HDMI (High Definition Multimedia Interface). Echter, door het grote succes dat HDMI inmiddels al had bereikt toen DisplayPort op de markt kwam is deze doelstelling nooit behaald. Uiteindelijk is DisplayPort geëvalueerd tot de opvolger van de eveneens digitale DVI-standaard en de analoge VGA-standaard. Behalve de standaard DisplayPort connector bestaat er ook nog een kleinere variant, de mini DisplayPort connector (7.4 x 4.5 mm). Klik hier als je op zoek bent naar een mini DisplayPort adapter. Kom je er zelf niet helemaal uit? Neem dan even contact met ons op, we adviseren je graag welke DisplayPort kabel of adapter het meest geschikt is voor jouw toepassing.