Abonneer op deze RSS feed

Adapters & Omvormers

Met een adapter of een omvormer verander je een bestaande aansluiting in de gewenste aansluiting. Naar welke verloopstekker, splitter, koppelstuk, gender changer of converter je ook op zoek bent, bij Kabelwinkelonline vind je altijd de adapter of omvormer die je zoekt... En je hebt hem ook nog eens snel en voordelig in huis! Klik in de linker kolom op de gewenste categorie. Weet je niet welke adapter of omvormer je nodig hebt? Neem gerust even contact met ons op, wij vertellen je graag welke adapter of omvormer het meest geschikt is voor jouw toepassing. Of kijk voor uitgebreide informatie onderaan de pagina.

Items 1 tot 12 van totaal 179

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Items 1 tot 12 van totaal 179

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Verschil tussen een adapter en omvormer

Wat is het verschil tussen een adapter en een omvormer? Hoewel er wel degelijk een verschil bestaat tussen een adapter en een omvormer worden beide termen vaak door elkaar gebruikt. Ja, wij maken ons er zelf ook schuldig aan… Het verschil tussen een adapter en een omvormer is dat een adapter geen voeding nodig heeft en een omvormer wel. Een omvormer, ook wel een converter genoemd, wordt gevoed met een netvoedingsadapter via het stopcontact.

Om de verwarring helemaal compleet te maken rekenen wij netvoedingsadapters zelf weer niet tot de adapters en omvormers maar tot de opladers & voedingen. Om het onderscheid tussen beide te bepalen hanteren wij de volgende vuistregel: alle adapters en omvormers waarmee uitsluitend de stroomsterkte wordt omgevormd rekenen wij niet tot de “adapters & omvormers” maar tot de “opladers & voedingen”. Kun je ons nog volgen?

Een voorbeeld: een adapter waarmee je 230 Volt omzet naar USB (5 Volt) rekenen wij tot de “opladers & voedingen”. Het beoogde doel dat je met het betreffende product voor ogen hebt is namelijk om een apparaat op te laden of te voeden. Een converter waarmee je een digitaal HDMI-signaal omzet in een analoog VGA-signaal rekenen wij tot de “adapters & omvormers”. Het doel dat je met een adapter of een omvormer voor ogen hebt is om twee (of meerdere) apparaten met elkaar te verbinden.


Welke adapter of omvormer is geschikt?

Net zoals bij de kabels rangschikken wij ook adapters en omvormers op basis van hun toepassing. We onderscheiden de volgende zes groepen adapters en omvormers: monitor adapters en omvormers, data adapters en omvormers, audio adapters en omvormers, video adapters en omvormers, antenne adapters en omvormers en telecom adapters en omvormers. In het vervolg lichten wij elke groep alvast even kort toe. Klik voor uitgebreide informatie over een specifieke groep adapters of omvormers op een van de onderstaande links:

1. Monitor adapters en omvormers
Met een monitor adapter of omvormer maak je het mogelijk om een monitor, of een andere display, en een computer met verschillende videopoorten toch met elkaar te kunnen verbinden. Een monitor adapter of omvormer wordt gebruikt voor het overbrengen van een beeldsignaal al dan niet in combinatie met een geluidsignaal in het geval van een monitor omvormer. De meest gangbare videopoorten (interfaces) op een computer en een monitor zijn: HDMI, DisplayPort, DVI en VGA. De eerste twee interfaces, HDMI en DisplayPort, zijn geschikt voor het versturen van een digitaal videosignaal, DVI voor een digitaal (DVI D), een analoog (DVI A) of zowel een digitaal als een analoog signaal samen (DVI I). VGA is alleen geschikt voor het overbrengen van een analoog beeldsignaal. Klik op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

HDMI adapters & omvormers
DisplayPort adapters & omvormers
DVI adapters & omvormers
VGA adapters & omvormers

2. Data adapters & omvormers
Wil je een computer of een (rand)apparaat verbinden met een andere computer of (rand)apparaat maar is dit niet mogelijk omdat beide apparaten een verschillende aansluiting hebben dan biedt een data adapter of omvormer vaak uitkomst. Een data adapter of omvormer is geschikt voor het versturen van een analoog of een digitaal datasignaal. De meest gangbare data adapters en omvormers zijn: USB adapters & omvormers, FireWire adapters en omvormers en RJ45 adapters en omvormers. Klik op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

USB adapters & omvormers
FireWire adapters & omvormers
RJ45 adapters & omvormers

3. Audio adapters & omvormers
Audio adapters en omvormers zijn geschikt voor het overbrengen van een mono of stereo geluidsignaal. Audio adapters en omvormers kunnen worden onderverdeeld in digitale en/of analoge audio adapters en omvormers. Wil je een digitale in- of uitgang van een audioapparaat verbinden met een digitale in- of uitgang van een ander audioapparaat maar beschikken beide apparaten niet over dezelfde digitale audiopoort (interface) dan lukt dit in de meeste gevallen wel met een digitale audio adapter of omvormer. Tot de digitale audio adapters en omvormers behoren de optische adapters en omvormers en de digitaal coaxiaal adapters en omvormers, beide ook wel S/PDIF adapters en omvormers genoemd. Klik op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

Optische adapters & omvormers
Digitaal coaxiaal adapters & omvormerskabels

Ook als je een digitale en een analoge audiopoort met elkaar wil verbinden vind je in bovenstaande categorieën diverse oplossingen. Voor het verbinden van twee analoge audiopoorten heb je een analoge audio adapter of omvormer nodig, ook wel een audio converter genoemd. De meest gangbare analoge audiopoorten zijn: jack, tulp (RCA) en DIN. Klik op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor meer informatie en bijbehorende producten:

Jack adapters & omvormers
Tulp adapters & omvormers
DIN adapters & omvormers

4. Video adapters & omvormers
Een video adapter of omvormer is geschikt voor het overbrengen van een beeldsignaal al dan niet in combinatie met een audio- en/of een datasignaal. Ook video adapters en omvormers kunnen worden onderverdeeld in digitale en analoge adapters en omvormers. Tot de digitale video adapters en omvormers behoren de MHL adapters en omvormers en de HDMI adapters en omvormers. Met een MHL-adapter verbind je je smartphone of tablet bijvoorbeeld met je televisie. Met een HDMI-adapter verander je bijvoorbeeld een standaard HDMI A connector in een mini HDMI connector (HDMI C) of een micro HDMI connector (HDMI D). Klik op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

HDMI adapters & omvormers
MHL adapters & omvormers

De meest gangbare analoge videopoorten zijn: SCART, component, composiet en BNC. Voor de overzichtelijkheid hebben wij de component en composiet adapters vermeld onder de tulp (RCA) adapters en omvormers. Ben je dus bijvoorbeeld op zoek naar een SCART-adapter of een BNC naar tulp verloopstekker (of andersom) klik dan op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide irmatie en bijbehorende producten:

SCART adapters & omvormers
Component adapters & omvormers
Composiet adapters & omvormers
BNC adapters & omvormers

5. Antenne adapters & omvormers
Met een antenne adapter of omvormer verander je een bestaande antenne-aansluiting eenvoudig in de door jou gewenste antenne-aansluiting. Behalve de alom bekende IEC-aansluiting (9.5 mm coax-aansluiting op o.a. een televisie) onderscheiden wij bij antenne adapters en omvormers verder: F, SMA, N, PL259 (UHF) en BNC. Ook combinaties tussen de diverse formaten komen uiteraard voor. Ben je dus bijvoorbeeld op zoek naar een haakse F-connector adapter, een SMA-koppelstuk, een TV-splitter of een coax naar F-connector verloopstekker klik dan op een van de onderstaande links om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

Coax adapters & omvormers
F-connector adapters & omvormers
SMA adapters & omvormers
N adapters & omvormers
PL259 adapters & omvormers
BNC adapters & omvormers

6. Telecom adapters & omvormers
Tot slot onderscheiden wij de telecom adapters en omvormers. Tot deze groep behoren de modulaire adapters en omvormers voor traditionele telefonie en ISDN-toepassingen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een RJ11-koppelstuk voor het koppelen van twee RJ11-kabels of wil je een enkele modulaire telefoonaansluiting opsplitsen in twee of meerdere aansluitingen dan heb je een RJ11-splitter nodig. Klik op onderstaande link om direct naar de betreffende pagina te gaan voor uitgebreide informatie en bijbehorende producten:

Telecom adapters & omvormerskabels

Hulp bij keuze adapter of omvormer nodig?

Heb je een vraag over adapters of omvormers of heb je behoefte aan aanvullende informatie of persoonlijk advies neem gerust even contact met ons op. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar op 046 - 850 28 18 (tijdens kantooruren). Je kunt je vraag ook aan ons kwijt via het contactformulier. Wij helpen je graag!